Uppdaterad information från Svenska Stadsnät Transit avseende TV-utbudet

Analoga kanalerna

Successivt förändrar vi nu vårt TV-utbud till de nya kanalpaketeringarna TV Start, TV Lagom och TV Stor. I veckan som varit har vi påbörjat rensningen av de analoga kanalerna. Just nu återfinns SVT1, SVT2 och TV4 som analoga kanaler. Om du upplever att många kanaler försvunnit denna vecka så beror det alltså på detta och berör enbart det analoga utbudet. De digitala ligger kvar som vanligt. Vi behöver ta bort de analoga kanalerna för att bereda plats för de nya digitala kanalerna som kommer snart.

TV Start

Vårt kanalpaket TV Start med SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen/SVT24 och Kunskapskanalen kommer framledes att sändas okrypterat. Tidigare sade vi att programkort krävs för dessa, men det kommer det alltså inte att göra.

Du behöver bara en digitalbox eller inbyggd box (DVB-C) i TVn för att kunna se dessa kanaler i din TV.

Ursäkta röran – Kanalomläggningar pågår

Den närmaste tiden kommer vi att röra om en del i kanalutbudet. Vissa kanaler försvinner till förmån för nya och de nya kanalpaketen tar form. Innan 1 november skall det arbetet vara slutfört.

Då många av våra kunder har frågor och ännu inte genomfört eller kunnat genomföra sina beställningar av utrustning, vill vi säkerställa att man inte får svart i rutan. Därför flyttas krypteringen fram så att alla hinner med att lägga sina beställningar.

Vi siktar på att du behöver använda programkort från och med årsskiftet. Se ändå till att säkerställa vad du behöver till dina tv-apparater i god tid! Beställ redan nu.

I samband med våra omläggningar kan det vara bra att uppdatera din TV med kanalsökning om du upplever problem. Viss utrustning kan hantera det automatiskt, men inte alla.

Om du ska göra en ny kanalsökning kan du utgå från följande inställningar:

Frekvens: 306 MHz

Modulering: QAM 256

Symbolhastighet: 6875

Nätverks ID: 41001

(Kom ihåg: Om du har en TV med inbyggd box ska det vara standard DVB-C)